10MILA (2012-05-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kvarn
Land: Sverige
Distans: Stafett
Sträcka: 9/10
Sträcka: 11.8 km
Tid: 67:47
Genomsnittlig puls: 153
Maxpuls: 173
Riktigt jävla missnöjd. Från full koll, till noll koll på två röda. Men med tanke på hur lite jag springer kanske det inte är så konstigt. Körde solo hela tiden, så jag kan inte skylla på att jag hängde på någon annan, möjligtvis att jag påverkades lite in mot ettan.Hade ont i baksidan och det gick inte så bra att springa heller. Fan.

Okej, en förklaring till mina missar:

K1: Slarv, tror det bara är att springa in och ta kontrollen, överraskas av att det är diffust, tappar mosskanten och så tappar jag kompassriktningen och förståndet med det, springer på in i det gröna och chansar. Dumt.

K7: Vet exakt var jag är hela vägen fram till dubbelstenarna, ska bara följa höjden, över mossen och ta stenen. Men så dyker det upp ett nytt hygge (fanns info om det vid starten) ligger skit överallt och helt plötsligt låser det sig i skallen och jag är helt borta, glömmer kolla kompassen och drar mig mot stenar jag ser, inser att fan nu har jag tappat orienteringen. Tänker igenom hur jag sprungit och söker mig tillbaka upp mot kontrollen. Felet var att jag trodde allt var klart när jag var precis utanför ringen, gäller att hålla i extra noga in mot kontrollen, det vet alla. Slarv.

K9: Orienterar noga och har koll på riktiningen, ser stenskravlet, men sen blir det väldigt öppet framför mig, tror jag är på det gula och viker av söder ut, springer mot punkthöjderna och stenarna... och så var vi där igen, väck! Felet var att jag försökte orientera snabbare än jag klarade av, var lite stressad av jagande löpare (Tisaren bl.a) jag såg komma in mot kontroll åtta.

K14: Velar länge om jag ska springa runt eller inte, kör rakt på eftersom det är lättlöpt i skogen och jag ändå inte har någon högre fart på stig. Tappar bort mig och vet inte var jag är exakt, håller riktningen och räknar med att jag ska kunna läsa in mig, men ovana vid kartskalan gör att jag springer för långt och inte får ihop det. Hade tjänat på att säkra upp med stigvägvalet.

Så kan det gå när jag inte tränat orientering mer än fyra gånger senaste året. 10MILA 2011, Jukola 2011, 25-manna 2011 och Stigtomta 2012 är mina kartpass.
Visa kommentarer (0)
 
10MILA (2012-05-06) 10MILA (2012-05-06)