Valio-Jukola (2012-06-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vantaa, Sipoo, Helsinki
Arrangör: Pihkaniskat och Keravan Urheilijat
Land: Finland
Distans: Stafett
Sträcka: 1/7
Sträcka: 14.33 km
Tid: 90:03
Genomsnittlig puls: 161
Maxpuls: 175
Benen var pigga långt in på banan men jag missade på tok för mycket och kom aldrig med i tätdraget. Fick ont i baksidan av vänsterlåret mot slutet, troligen beroende av att jag hade ont i hälsenan hela tiden och sprang på ett konstigt sätt omedvetet.

Såg inte stenen i ringkanten på kontroll tre och lägger bort 1.20. Tappar viktigt drag, går för långsamt i ledet allt som oftast.

Vid kontroll 13 är det dags igen, högt gräs och brännässlor på ängen gör att jag bara ligger i ledet och är sur över att inte kunna springa på, dumt att jag inte läste kartan istället. Tappar en minut på det.

Krånglar till det i stressen mot 18e och bjuder på ytterligare 1.10.

Blåser på hårt mot 19 och 20, men blir osäker och krånglar till det helt i onödan, vänder tillbaka 40 meter från kontrollen, mot allt folk och tiden rullar iväg. Placeringarna lika så. 2.45 bom.

Efter hjärnsläppet på kontroll 20, så det var ren smärta i baklåret och det går inte att springa på utan det blir nån form av haltande jogg. Här hade jag annars kunnat plocka mycket tid då många var trötta.

Totalt blir det alltså 6.15 i bomtid, och som grädde på moset tappar ”klungan” otroligt mycket tempo en liten bit ner i fältet. Jag kom in på placering 183, 11.51 efter sträcksegraren Edgars Bertuks, Turun Metsänkävijät. Vid kontroll två stämplar jag sju sekunder före honom, efter det spikar han trean och kommer med i draget… Loppet blev kört där för mig. Man har inte råd med några missar i början på Jukola.

Känns jävligt surt att krångla till det så på, så här i efterhand, enkla kontroller. Är för ovan på orienteringsmomentet så jag stressar och får tillt i skallen för enkelt. Är frustrerande att inte kunna utnyttja sin löpkapacitet. Med lite distans till det hela tycker jag ändå att jag gjorde ett godkänt lopp, helt i nivå med det man kunde förvänta sig. Får jobba mer till nästa år så jag kan vara med i täten. Trivs bäst där. Är inte så stressigt, bara hög fart och fokuserade killar.
Dölj kommentarer (1)
Sindre Deisz: Helt likt vil jeg si.
Lägg till kommentar
Spara
 
Valio-Jukola (2012-06-16) Valio-Jukola (2012-06-16)